Magyar gyártású csokoládék és egyéb édességek webáruháza - 25.000 Ft megrendelés felett ingyenes kiszállítás 

Magyar gyártású csokoládék és egyéb édességek webáruháza - 25.000 Ft megrendelés felett ingyenes kiszállítás 

Blog

A csokoládé története 3. rész

Édes Kata
Édes Kata
A csokoládé története 3. rész

A 19. század nagyobbik felében a csokoládét még folyékony italként ismerték az emberek, akárcsak az ősi civilizációkban. Igaz, az ősökkel ellentétben gyakran helyettesítették a csokoládé készítésénél a vizet tejjel.

1847-ben egy brit csokoládékészítő, a J.S. Fry és Fiai készítette el az első tábla csokoládét cukor, folyékony csokoládé és kakaóvaj keverékéből. 1876-ban Daniel Peter svájci csokoládékészítő tejport adott a masszához, és ezzel megszületett az első tejcsokoládé. Barátjával Henri Nestlével néhány évvel később megalapították a Nestlé Vállalatot, és kezdetét vette a tejcsokoládé tömegtermelése.

A csokoládé a 19. század során nagy fejlődésen ment keresztül. Eleinte még kemény volt, és nehéz volt elrágni, ezért a szintén svájci csokoládékészítő Rudolf Lindt kifejlesztett egy olyan keverőgépet, ami levegőssé és selymessé, könnyen olvadóssá tette a csokoládét, ezáltal könnyebben tudott vegyülni más összetevőkkel és könnyebben olvadt a szájban.

A késő 19. és a kora 20. században csokoládékészítő vállalatok sora alakult, amelyek különféle csokoládékat állítottak elő, így mára rengetegféle csoki közül választhatunk, mindenki megtalálhatja a neki legjobban megfelelő édességet.

Források: History.com, Wikipédia

Az első két rész:

A csokoládé története, első rész

A csokoládé története, második rész