Magyar gyártású csokoládék és egyéb édességek webáruháza - 25.000 Ft megrendelés felett ingyenes kiszállítás 

Magyar gyártású csokoládék és egyéb édességek webáruháza - 25.000 Ft megrendelés felett ingyenes kiszállítás 

Blog

Amaury Guichon: A Csokoládé Mestere, aki a képzelet határait feszegeti

Édes Kata
Édes Kata
Amaury Guichon: A Csokoládé Mestere, aki a képzelet határait feszegeti

Amaury Guichon neve mára egyet jelent a csokoládé művészetével. A harmincas évei elején járó francia-svájci cukrászmester és csokoládé készítő több mint 50 millió követővel büszkélkedhet a közösségi médiában, és világszerte ismert lenyűgöző csokoládé szobrairól.

Amaury Guichon neve mára egyet jelent a csokoládé művészetével. A 32 éves francia-svájci cukrászmester és csokoládé készítő több mint 50 millió követővel büszkélkedhet a közösségi médiában, és világszerte ismert lenyűgöző csokoládé szobrairól. Bár fiatalon gyakran mondták neki, hogy nem lesz belőle semmi, Guichon soha nem adta fel álmait, és saját kitartásával és tehetségével vált a csokoládé világának ikonikus alakjává.

Gyermekkora a francia Haute-Savoie régióban telt, ahol szerény családi háttérből származott. Már korán megtapasztalta a kemény munka értékét, és bár az iskola nem volt az ő világa, 14 évesen egy cukrász tanuló programba kezdett Thonon-les-Bains-ban, ahol felfedezte szenvedélyét az édességek és a csokoládé iránt. Később Genfben tökéletesítette mesterségét, majd a párizsi Maison Lenôtre híres cukrásziskolájában fejlesztette tovább tehetségét.

A valódi áttörést azonban az hozta, amikor Guichon részt vett a francia „Ki lesz a következő nagy cukrászmester?” című televíziós versenyben, ahol harmadik helyezést ért el. Ezt követően elhatározta, hogy meghódítja az Egyesült Államokat, és Las Vegasba költözött, ahol saját cukrász akadémiát is alapított 2019-ben. Guichon egyedi csokoládé szobrai – köztük egy életnagyságú velociraptor és zsiráf – hamar népszerűvé váltak az interneten, és napjainkban több millió ember csodálhatja műveit online.

A csokoládé szobrai nem csupán vizuálisan lenyűgözőek, de a technikai részletek mögött elképesztő kreativitás és szakértelem rejlik. Ezek a szobrok évekig tárolhatók megfelelő körülmények között, így inkább művészeti alkotásként, semmint fogyasztási célra készülnek. Guichon célja, hogy továbbra is feszegetni tudja a csokoládé határait, mind esztétikailag, mind ízélményben, bár az utóbbi számára egy következő kihívásként vár.

Guichon szívében Svájc mindig különleges helyet foglal el, és bár manapság már ritkán látogat haza, nagyra becsüli a svájci csokoládé minőségét és a helyi konyha ízeit, mint a fondü és a raclette. Sikerei ellenére szerény és hálás azoknak, akik támogatják őt, hiszen nélkülük nem érte volna el azt, amit ma megvalósított.

Videóival többek között Facebookon, Instagramon és Youtubeon találkozhatunk, melyek közül bármelyiknek a megtekintése csodás élmény. Facebook oldalunkon gyakran osztunk meg tőle videót, mert minket lenyűgöz alkotásaival.

Forrás: 

https://houseofswitzerland.org/

https://en.wikipedia.org/wiki/Amaury_Guichon