Magyar gyártású csokoládék és egyéb édességek webáruháza - 25.000 Ft megrendelés felett ingyenes kiszállítás 

Magyar gyártású csokoládék és egyéb édességek webáruháza - 25.000 Ft megrendelés felett ingyenes kiszállítás 

Blog

A csokoládé összetevői - az emulgeálószer

Édes Kata
Édes Kata
A csokoládé összetevői - az emulgeálószer

Miért kell a csokoládéba emulgeálószer?

Az emulgeálószer a csokoládéban azért fontos, mert segít abban, hogy a csokoládé összetevői (mint például a kakaóvaj és a kakaópor) megfelelően keveredjenek, és ne váljanak el egymástól. A kakaóvaj és a kakaópor természetes állapotukban könnyen szétválnak, ami különféle problémákat okozhat a csokoládé textúrájában és stabilitásában.

Az emulgeálószer hozzáadása lehetővé teszi, hogy a csokoládé simább, krémesebb és egységes állagú legyen. Emellett segít megakadályozni a csokoládé olvadását, a fehér bevonat kialakulását (amely a kakaóvaj kiválásából eredő fehér réteg), és javítja a csokoládé rugalmasságát és stabilitását.

A leggyakrabban használt emulgeálószerek a lecitin (amely lehet szójából vagy napraforgóból származó), valamint más zsírsav-észterek. Ezek az összetevők hozzájárulnak a csokoládé minőségének és textúrájának javításához anélkül, hogy befolyásolnák az ízét.