A piemonti mogyoró, melyet a mogyorók királynőjének is neveznek, az egyik legfinomabb és legkarakteresebb ízű mogyorófajta. Az olaszországi Piemont tartományban termesztik, ahol a hűvös esték és a sós levegő ideális környezetet teremt a mogyorószemek lassú és egyenletes növekedéséhez. Ennek köszönhetően az ízük karakteres és édes, míg a szerkezetük roppanós.
Mi a különbség a piemonti mogyoró és a törökmogyoró között?
A legtöbb ember, aki nem kedveli a mogyorót, valójában a törökmogyorót nem kedveli. Bár Törökország termeli a világ mogyorófogyasztásának több mint 60%-át, a törökmogyorót nem mindig a legjobb minőségűnek tartják. Gyakran keserű és égetett íze miatt nem mindenki kedvence. Olaszország viszont csupán a világ mogyorófogyasztásának 7%-át adja, mégis prémium minőségű, roppanós finomságokkal büszkélkedhet.